lauantai 18. huhtikuuta 2015

Habari yako?

Aurinko paistaa, lämpöasteita on huimasti, afrikkalainen musiikki soi ja  on ihanan kuuma. Tunnelma täällä Tansaniassa on rento. Viikonlopun vietto eilen alkoi kuntosalilla ja illalla innostuttiin muitten tyttöjen kanssa uusiokäyttämään koruja. Tehtiin itellemme koruja helmistä ja vesimelonin siemenistä. Nyt ei oo netti ollu toiminnassa pariin päivään, joten keksittiin jotain järkevää tekemistä :D

Viikko meni tosi nopeesti töissä. Mun kanssa työskentelee myös yksi toinen suomalainen Raussa. Ollaan vielä viikko samaan aikaan jonka jälkeen jään itekseni sinne.
Laulatettiin lapsia ja annettiin ilmapalloja leikittäväksi. Voi että kun siitä riemu ratkesi. Kaikki lapset oli ihan innoissaan. Seuraavana päivänä käytettiin niitä hyödyksi ja opetin englanniksi värejä ilmapallojen avulla.


Tiistaina neuvoin lapsia laskutaidossa, eli matematiikassa. Se piti tehdä swahilin kielellä. Huh kun se olikin sitten haastavaa. Kysyttiin tulkilta mitä tarkottaa plus ja yhtä suuri kuin ja siinä sitten oli eväät joilla piti ohjailla lapsia laskemisessa. Yritin miettiä numeroita swahiliksi kun en oikein niitäkään muistanu ja lunttasin lapusta. Mun pari opettamaa lasta ei meinannu millään tajuta, ei edes kyniä apua käyttäen. Meinasin jo luovuttaa ja sanoa lastentarhaopettajalle: I can`t do this. Mutta en halunnu luovuttaa vielä. Yritin ja viimein sain yhden pojan tajuamaan. Huh se oli hieno tunne! Opin opettamaan simppeleitä matikan pluslaskuja swahiliksi! Kehuin oikein sitä poikaakin että vizuri sana(=todella hyvä) kun hän sitten viimein osasi laskea niitä.


  
                                               Swahilin kirjaimia.






                                     Tässä Raun päiväkodin edustalta.
           



Tänään oltiin ottamassa aurinkoa läheisellä altaalla, jossa on myös se kuntosali. Aurinko oikein porotti kuumasti ja oli ihana vaan makoilla siinä lämmössä. Huomenna suunnataan kohti vesiputouksia, otetaan taksi ja ajetaan tunti perille. Sieltä sitten patikoidaan tunnin verran putouksille. Sitä odotellen! :)


                                                          - Ansku-





1 kommentti:

  1. Hyvä Ansku! Sustahan vois tulla vaikka opettaja :) haha, katoin eka et nuo on sun jalat ::D

    VastaaPoista