sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Afrikkalaista elämää

Uskomatonta, että täällä on vierähtänyt jo kaksi viikkoa. Onhan aika menny melko hitaasti ja on tapahtunut kaikkea mielenkiintosta, mutta silti tuntuu että päivät on hurahtanu nopeesti. Onneksi on vielä 6 viikkoa jäljellä, koska viihdyn täällä hyvin ja  rento afrikkalainen elämän tyyli on hyvä vastapaino kiireiseen Suomeen. Eihän täällä ainoastaan oo ollu helppoa, on tullut monia haasteitakin vastaan ja varmasti vielä tulee. Ekalla viikolla oli kulttuurishokki päällä ja ei voinu käsittää minkä takia ne täällä tekee asiat niin kuin tekee. En oikein tähän ees saa kirjotetuksi mitkä asiat mua oikein ihmetytti,  mutta jotenkin sekin on niin erilaista että ihmiset moikkaa kaduilla ja ystävällisiä. Alussa tuntui vähän vaikeelta sopeutua tänne, kun on mzungu=valkonaama. Ja kuitenkaan ei vielä tuntenu ketään. Alkupäivinä oli vähän yksinäinen olo ja kuljeskelin tuolla katuja ihmetellen Tansanian eloa.


Mulla on nyt kaksi työpäivää takana. Työskentelen siis Raun päiväkodissa. Lapset siellä osaa monia suomalaisia lastenlauluja :D Eli ei ainakaan sen puolesta ole kielimuuria. Muuten ohjaaminen ja lasten kanssa kommunikointi on aika vähäistä, kun ei osaa swahilia. Ajattelin nyt alkaa kunnolla opettelemaan sanoja, että pystyisi paremmin kommunikoimaan heidän kanssaan.


Tähän postaukseen haluaisin nyt kertoilla vähän tansanialaisesta elämästä, millasta täällä on, miten paikalliset kulkee ja ym...






 
Tansaniassa ihaillaan naisia jotka on isokokoisia. Naisille on todella suotavaa ja jopa toivottavaa että on mieluummin lihavempi kuin laiha. Mies taas ei saa olla lihava, koska silloin mies on laiska. Jopa useammat mallinuket näyttää tältä, oikein leveälanteisilta.



  

    Oltiin shoppailemassa kangasmarketissa/ ruokamarketissa, siellä oli niin hirveesti kankaita että meni pää ihan  pyörryksiin.
    
   

     Täällä ei kauheesti pysty ottamaan kuvia. Jostain tuotteista saa kyllä ottaa kuvia, mutta paikalliset ei kauheesti tykkää filmailusta.




Tässä kuvassa pyyheltää yhdenlaisia paikallisia takseja,  moottoripyörätaksi eli bodaboda.
Tänään bodabodasta tuli ehdottomasti mun lempi kulkuväline. Tulin sillä keskusta talolle. Se on ihan mielettömän hauska mennä tolla. Saa viileän ja nopean kyydin. Ainoa miinus on, että turvallisuus on minimissään, koska ei oo kypärää ja kuljettajasta pitää olla varma että se on selvä.




   
Tässä paikallinen linja-auto, jossa istutaan ihan kylki kyljessä niin kuin sillit purkissa. Tässä bussi on vasta melko tyhjillään.
  Ajattelin et nyt on bussi jo täynnä kun istuttiin neljän paikalla neljästään, mutta ei kun vielä yksi
 mahtuu, mun viereen vielä istu yksi mies tyytyväisenä vapaasta paikasta. Bussissa vielä istuessa oli mahdollisuus ostaa snackseja ja juotavaa.










                                                                             - Ansku -


1 kommentti:

  1. Voi miten kivaa nähdä kuvia sieltä! :) hauska toi viimeinen :D

    VastaaPoista